PRESYSTEM Rolete – toplotna izolacija okna

ALPAC ponuja celovite rešitve toplotne izolacije oken: PRESYSTEM SPC je okvir, ki je toplotna izolacija okna z vključen  roletno škatlo.

 


 


 

A – Vsebina ponudbe:

Ponudba vsebuje:

a) toplotno izolacijske okenske okvirje ALPAC PRESYSTEM SPC-C s toplotno izoliranimi škatlami za rolete tip ISOMAX

b) in aluminijaste rolete ALPAC A-30 z motorji za upravljanje ALPAC 20/17.

 

B –  Sestavni deli ponudbe:

PRESYSTEM® je inovativen prefabricirani montažni element, ki nam omogoča celovito rešitev problematike okenske odprtine v obodnem zidu. V sebi združuje toplotno in zvočno izolacijo okna s senčenjem. Tako v vsakem letnem času blagodejno vpliva na kvaliteto bivanjske klime v objektu in na njegovo energetsko bilanco. Zaradi svojih lastnosti je posebno primeren za uporabo v nizko energijskih in pasivnih hišah, saj preprečuje toplotne mostove na območju okenskih odprtin.

 

1 – TOPLOTNA IN ZVOČNA IZOLACIJA

PRESYSTEM® preprečuje toplotne mostove na stiku okna z obodnim zidom. Hkrati zagotavlja visoko stopnjo zvočne izolacije. PRESYSTEM® SPC-M je izdelan iz polistirena (XPS), ki je zelo kakovosten material z izjemnimi toplotno izolacijskimi lastnostmi. Prav tako preprečuje prenos vlage z zidov na stavbno pohištvo in obratno, ker je ne vpija. Aluminijasti profili na zunanjih robovih dajejo elementu visoko trdnost in stabilnost ter omogočajo hitrejšo in kvalitetnejšo izvedbo ometa in fasade. Škatla ISOMAX ima vgrajen dodaten profil, ki omogoča tudi vertikalno pritrditev oken na zgornji strani.


Legenda sestavnih delov:

1 toplotno izolirana škatla za senčila

2 senčilo

3 to

plotno izolirana stranica

4 vodilo senčila

5 izdelana špaleta

6 aluminjasti kotni profil

7 motorni pogon senčil


 

2 – ZA VSE VRSTE OKEN

PRESYSTEM® omogoča vgradnjo oken in vrat iz različnih materialov (les, alu-les, aluminij, PVC). Vgradnja poteka na suhomontažni način in potem, ko so ometi in fasada že končani.

 

3 – OBDELANE ŠPALETE, VODILA V ŠPALETI

PRESYSTEM® ima obdelane površine špalet, ki se le še prebelijo. Lahko si predstavljate, kako elegantno zidarji omečejo stene, kar jim omogočajo aluminijasti profili elementa. In kako enostavno se izvede fasada. Vodila rolet so vgrajena v okvirju ter so torej skrita v špaleti, kar izboljša estetski izgled fasade.

 

4 –ROLETE Z MOTORJI

PRESYSTEM s škatlo ISOMAX je nosilec rolet z motorji. ALPAC A-30 so nadokenske energetsko varčne rolete iz alumijijastih profilov polnjenih s poliuretansko peno. Rolete so vrhunske kakovosti v dimenzijah 9.4×43 mm, z maso  kg 3.1/m2. Rolete imajo CE certifikat.

 

5 – MONTAŽA

PRESYSTEM SPC s škatlo ISOMAX in rolete ALPAC A-30 z motorji vam vgradijo naši monterji. Tako se znebite prepletanja oknarjev pri montaži slepih podbojev, nato zidarjev pri izdelavi špalet ometa pa fasaderjev, nato spet oknarjev pri meritvi in vgradnji oken in končno roletarjev, ki se po navadi na gradbišču pojavijo vsak zase. Tudi če so vsi zelo dobri in delajo kvalitetno, jih je potrebno usklajevati. V našem primeru ta skrb odpade. Naši detajli so izdelani z industrijsko natančnostjo CNC strojev. Vse v eni potezi torej: toplotna in zvočna izolacija, rolete z motorji in izdelane špalete. Zato je lahko vgradnja oken kakovostna.

 

C – Dodana vrednost ponudbe:

Dodana vrednost ponudbe je »vse v eni potezi«. PRESYSTEM® na trgu nima substituta, glede na ponudbo delnih rešitev pa ima številne prednosti:

1. BOLJŠA IZOLACIJA in VEČJI PRIHRANKI ENERGIJE: kvalitetna toplotna izolacija v standardu pasivne gradnje in zvočna izolacija ter zato energetska učinkovitost;

2. VEČJI PRIHRANKI PRI GRADNJI: nižji stroški gradnje, obvladovanje stroškov izvedbe;

3. VEČJA PRILAGODLJIVOST: izdelano po meri in po željah kupca, dostavljeno in vgrajeno »just in time«;

4. VIŠJA KVALITETA: kvalitetni materiali, industrijska izdelava, brez napak pri vgradnji, dolga življenjska doba.

V nadaljevanju natančno opisujemo prednosti in prihranke.

 

1. BOLJŠA IZOLACIJA in VEČJI PRIHRANKI ENERGIJE:

Najbolj pomembno je zmanjšanje toplotnih izgub, ki bi nastale zaradi toplotnih mostov na območju škatle za rolete. Primerjava koeficientov prevodnosti na mestu škatel v primerjavi s klasiko, npr. pri zidu debeline 50cm (30cm opeka + 20cm toplotna izolacija), da je PRESYSTEM vsaj 2x energetsko bolj učinkovit od klasičnih rešitev. Če predpostavimo, da znaša povprečna površina oken pri enodružinskih hišah 50m2 in da so klasične roletne škatle v povprečju visoke vsaj 20cm, to predstavlja najmanj 5m2 površine na fasadi z neprimerno izolacijo (U > 0,5 W/m2K), kar navadno ni vračunano v energetski bilanci stavbe.

 

Škatle za senčila PRESYSTEM so nudijo bistveno kvalitetnejšo (debelejšo) izolacijo:

a)      proti notranjosti objekta

b)      navzgor nad instaliranim senčilom.

 

Razlika se nazorno vidi pri uporabi toplotne kamere:

a) Primer PRESYSTEM – SPC:

b) Primer PU škatle, kot npr. ROLTEK PURO:

 

c) Primer PVC škatle:

 

Ostali vplivi na prihranek energije so naslednji:

– čista, ravna in pravokotna je površina za montažo oken, kar omogoča kvalitetnejšo izvedbo vgradnje oken na enostaven in zrakotesen način

– certificirano za pasivno gradnjo v sistemu skupaj z oknom pri KLIMA HAUS inštitutu.

 

2. VEČJI PRIHRANKI PRI GRADNJI

Prihranki nastanejo, ker PRESYSTEM zaradi svoje prostornine nadomesti del obodnega zidu in preklade za premoščanje razponov nad okni. Hkrati ni potrebno izdelati špalet notranje obdelave zidu in na fasadi. Rezultat izračuna za povprečno enodružinsko hišo znašajo med 2.000EUR in 3.000EUR. Niso pa upoštevani dodatni prihranki, ker ni potrebno izvajati podpornih konstrukcij za montažo oken v sloju izolacije obodnega zidu.

 

3. VEČJA PRILAGODLJIVOST

Vnaprej predvideni in izdelani so vsi detajli ter prilagojeni na razmere na objektu, ne da bi pri tem trpela kvaliteta rešitev z vidika toplotne izolacije.

 

4. VIŠJA KVALITETA

Vnaprej so predvideni in izdelani vsi detajli vgradnje senčil in vodil – še posebej glede pritrjevanja senčil in preprečevanja toplotnih mostov. Montaža okvirja in škatle senčila se izvaja enkrat in to v kompletu. Vodila senčil so v špaleti. Kvalitetnejše se izvede omete in fasado okrog oken. Čista, ravna in pravokotna je površina za montažo oken, kar omogoča kvalitetnejšo izvedbo. Strošek ročnega sestavljanja po vsebini ne pa po kvaliteti podobnih rešitev sicer glede na strošek uporabe PRESYSTEM je podoben ali celo višji. V resnici je težko primerjati kvaliteto izdelka iz industrijskega procesa z ročno izdelanim. Najbolj vprašljiv je detajl pritrjevanja okna. Neprimerno je pritrjevati okna direktno na na špaleto lepljeno ploščo iz XPS. PRESYSTEM ima na območju pritrditve oken nameščene ojačitve, ki zagotavljajo kvalitetno pritrditev in s tem stabilnost in varnost vgrajenih oken.

 

V datotekah lahko vidite detajle elementa in vgradnje:


 

PRESYSTEM SPC ALPAC – galerija slik

 

Comments are closed