ZUNANJE ŽALUZIJE

Zunanje žaluzije SCHENKER so senčila, ki so primerna povsod, še posebej kjer je potrebna večja varnost, v enodružinskih hišah, stanovanjskih in poslovnih stavbah. Kovinske žaluzije brez vrvic so stabilne in trdne, narejene iz aluminija odpornega proti koroziji. Upravljane so z elektromotorji preko verige v vodilu. Zato so varnostne, ker njihov položaj lahko zaklenemo v vsaki legi. Izdelana so iz vodoravnih lamel, ki jih je mogoče zapirati in odpirati ter dvigovati in spuščati. So nastavljive v vsak položaj iz navpične v vodoravno lego in s tem zagotavljajo optimalno osvetlitev prostora ali celo popolno zatemnitev. Ker se nahajajo na zunanji strani okenskega stekla, omogočajo zaščito pred vročino in prispevajo k prijetnejši bivalni klimi, saj odbijajo sončne žarke in jim preprečujejo prehajanje skozi stekleno površino v bivalni prostor. Največja prednost zunanjih žaluzij v primerjavi z ostalimi zunanjimi senčili je v tem, da hkrati senčijo in v prostor spustijo svetlobo. S spreminjanjem naklonskega kota lamel lahko namreč nadzorujemo količino svetlobe, s tem pa tudi raven zasebnosti v prostoru.

Schenker žaluzije nudijo optimum ugodja. Ponujamo vam celovito svetovanje in hitro storitev.


1. VGRADNJA

 

Zunanje žaluzije Schenker se lahko razlikujejo glede na vrsto lamel, način vgradnje (vidna ali podmetna vgradnja) in način upravljanja (ročno ali električno). Žaluzije lahko vgradimo v omarico nad ali pred okno. Njihova uporaba je enostavna, saj jih lahko upravljate s pomočjo električnega motornega pogona.


 

2. VIDNA MASKA

Maske uporabljamo, če za pokritje seta lamel in grede z motorjem nimamo na voljo v naprej pripravljenih škatel za žaluzije. Izbrane so  tako, da v celoti pokrijejo motor žaluzij z okvirjem zgoraj in paket nabora lamel,  ko so žaluzije popolnoma odprte in zbrane pod motorjem. Ponujamo vrhunske kovinske maske, ki so stabilne in trdne ter ustrezno prilagojene konstrukciji žaluzij in vodil. Narejene so iz aluminija odpornega proti koroziji.

 


3. PODOMETNA MASKA

 

Podometne žaluzije Schenker se vgrajujejo po izdelavi fasade, zato je ta način vgradnje bolj primeren za novogradnje. Če ne želimo, da na nam paket zložene žaluzije poseže v svetli del okna, je pomembno, da imamo nad oknom dovolj prostora za škatlo.

 

Vrhunska švicarska tehnologija potrjena s certifikatom.

Comments are closed